FLEXIBUMP investerar tungt på miljöområdet

Som enda tillverkare i världen konstruerar vi från år 2023 alla FLEXIBUMP farthinder i ett nytt ekologiskt specialgummi för att garantera våra användare en grönare och en mer hållbar framtid. Det nya gummit har samma goda egenskaper gällande hållbarhet och flexibilitet som tidigare. Den stora fördelen är att vi genom denna innovation kan bidra med 35 % mindre i CO2 utsläpp enligt Svenska Miljöinstitutet. Detta är definitivt en rejäl investering i vår strävan mot mer hållbara och klimatsmarta produkter. 

Både vår klassiker FLEXIBUMP 240 cm samt FLEXIBUMP 80 cm tillverkas från och med i år i detta miljövänliga specialgummi. Detta är oss veterligen världens första och enda farthinder med GRÖN ECO inriktning - och där vi inte använder återvunnet material pga. att det i dessa inte går att säkerställa vare sig innehåll, kvalitet och egenskaper. Risken med återvunnet material är att få tillbaka redan avvecklade eller oönskade ingredienser i gummiblandningen.

Vårt specialgummi är i forskningens absoluta framkant och gör att vi har full koll på både materialets alla egenskaper och miljöriktigheten i råvaran. Samma oslagbara livslängd med 10-års garanti och våra stora volymer gör dessutom att vi kan hålla samma pris som i mer traditionella material.