FLEXIBUMP

TRYGGT VARUMÄRKE

PROTECTING PEOPLE

FLEXIBUMP


För effektiv fartsänkning – svensktillverkade farthinder

 


Högkvalitativa farthinder – tillverkat i Sverige

FLEXIBUMP är det enda flyttbara och fartdämpande trafikhindret på marknaden som fortfarande är bekvämt att passera då man anpassar hastigheten. Se informationsfilmen hur enkelt det är ätt lösa problem med höga fordonshastigheter i känsliga trafikmiljöer.

Från och med 2023 tillverkar vi dessutom alla farthinder i ett nytt ekologiskt specialgummi för att garantera våra användare en grönare och en mer hållbar framtid. För alla professionella kunder är det också tryggt att veta att FLEXIBUMP granskas av den oberoende svenska organisationen "Byggvarubedömningen" för att säkerställa dess kemiska innehåll, miljöpåverkan under livscykeln mm. Detta gör vi för att främja vår produktutvecklingen mot en giftfri och god bebyggd utomhusmiljö i samverkan våra användare. 

Tack vare att FLEXIBUMP flexar, eller sjunker ihop lite då fordonet håller låg fart vid passering, är det ändå bekvämt att passera FLEXIBUMPS farthinder – det är inte lika stumt som andra förekommande farthinder. Både konstruktion och materialegenskaper är specialutvecklade av oss och erbjuder dig som kund en garanterat trygg funktion i närliggande trafikmiljö. Farthindret FLEXIBUMP är konstruerat för att en person utan tekniska förkunskaper enkelt ska kunna utföra monteringen på under några minuter! Lätt att flytta vid behov och möjligheten att testa olika placeringar är optimala. Våra farthinder är ej att förväxla med importerade produkter i plastmaterial eller färgat gummi som också förekommer på marknaden. Ej heller med återvunnet material pga. att det i dessa produkter inte går att säkerställa vare sig innehåll, kvalitet och egenskaper. 


Våra kunder uppskattar funktion
Våra kunder består huvudsakligen av vägsamfälligheter, bostadsrättsföreningar, bostadsbolag, kommuner och offentlig verksamhet samt stora vägentreprenörer som Svevia, Skanska, Ncc och Peab. Men vi säljer även till marinor, campingar, kundparkeringar och privatpersoner. Ingår även som standardutrustning vid många räddningsstationer över hela Sverige, Tryggt för dig som kund att veta - och säger en hel del om kvalitén i våra produkter.

Det finns många professionella tillämpningsområden för våra mycket prisvärda och flyttbara fartgupp i ekologiskt specialgummi som tål både rejäl och långvarig belastning. Passar bra in i alla boendemiljöer och vårt svarta specialgummi blir inte nedsolkat efter en tids användning som är fallet om gummit är färgat i vitt eller gult. Vi levererar kundnöjdhet och service under det hantverksmässiga sigillet "Made in Sweden" som är en del av det registrerade varumärket "FLEXIBUMP - Protecting People". En rakt igenom beprövad produkt som är välkänd för sin höga kvalitet, pålitliga driftsäkerhet och som skapar lugn och trygghet på ett mycket kostnadseffektivt sätt.

Tryggt för fordon och hög synbarhet i mörker
FLEXIBUMP:s profil är noga genomtänkt och utprovad så att inga skador skall uppstå på fordon. Vi använder oss av inbyggda reflexer av High Intesity-typ som ger maximal synbarhet även i mörker.

FLEXIBUMP är lätt att montera och demontera. Det gör det lämpligt även för tillfälliga fartbegränsningar i en kritisk trafikmiljö.

FLEXIBUMP förankras lätt i vägbanan med de galvaniserade fästjärnen. Systemet är snabbt, billigt, enkelt och effektivt samt har av expertis fått de bästa omdömen.

BESTÄLL FARTHINDER HÄR ››

Smart konstruktion - suverän för både grusvägar och asfalt
FLEXIBUMP är konstruerat och framtaget tillsammans med användarna och har sedan introduktionen 1981 fungerat på ett alldeles utmärkt sätt, byggt av ”outslitligt” specialgummi. Under utvecklingstiden testades vårt farthinder även av erfaren utryckningspersonal. Lämpar sig utmärkt för både grusvägar och asfalt (absolut den bästa vägbulan på marknaden för grusvägar) då den ligger stadigt och följer vägbanan så väl. 

Vi har lång erfarenhet av försäljning och konsultation av smart trafiksäkerhetsteknik och lägger stor vikt vid personlig service och nöjda kunder! Sedan produkten FLEXIBUMP introducerades har den blivit en stor framgång. FLEXIBUMP inkluderar marknadens bästa garanti på 10 år -och idag finns mer än 35 000 FLEXIBUMP i bruk!

Vi levererar direkt hem till din dörr. Snabbt, enkelt och smidigt för dig som kund. Vi erbjuder enhetsfrakt med hemleverans över hela Sverige för endast 325 kr per beställningstillfälle, gäller oavsett antal kolli och vikt.

Monteringsanvisning

  • Välj lämplig plats för monteringen. Tänk på att välja plats med goda möjlighet att se farthindret.
  • Lägg ut sektionerna löst
  • Förankra fästjärnen i varje sektion med en liten slägga
  • Tillse att fästjärnen “sjunker ner” ordentligt i gummit så de inte sticker upp.
  • Klart!

OBS! Efterslå fästjärnen efter en kortare tids användning.

Demontering

  • Använd lämpligast en kofot och bryt upp vid varje fästjärn.
  • Sitter fästjärnet kvar i marken, knacka lite från olika håll, då är de sedan lätta att ta bort.
  • Använd samma hål i marken vid nästa montering. Är lämpligt att spraya med färg för att lättare hitta hålen.

Ladda ner som pdf ››